Sindromul de oboseala cronica are cauze diverse si este diagnosticat in functie de cel putin 4 simptome dintre cele catalogate de medici (oboseala extrema, dificultati de concentrare, pierderi de memorie, dureri musculare, articulare si cefalee, ganglioni usor mariti, somn neodihnitor). Oboseala cronica poate fi stabilita doar de medic, dupa un control amanuntit, mai ales ca boala are manifestari specifice de la un pacient la altul. Dupa un tratament personalizat, stabilit de medicul curant, este important ca sa se aplice ulterior un tratament de intretinere, pentru atenuarea efectelor oboselii cronice.
Tonus slab
Un tonus slab (hipotonie) la nivelul musculaturii este o manifestare a diferitelor boli si tulburari ale nervului motor din creier care controleaza forta musculara. Tonusul slab se recunoaste usor inca din copilarie, dar diagnosticarea poate fi adesea dificila. Efectele pe termen lung se concretizeaza in slabiciune musculara. Tratamentul, in cele mai multe dintre cazuri, se face prin terapie fizica sau ocupationala, sub recomandarea medicului. O persoana cu tonus slab are nevoie de supraveghere adecvata si solutii de tratament pe termen lung.
Imbatranirea pielii
Colagenul si elastina sunt cele doua componente importante care se gasesc in structura dermei si care duc la imbatranirea pielii odata cu trecerea anilor. Oxidarea poate provoca pete de imbatranire a pielii. Totodata, razele ultraviolete imbatranesc derma, iar alte cauze pot fi: alimentatie deficitara, deshidratare, factori ereditari, poluarea, umiditatea scazuta, modul in care va ingrijiti pielea zilnic si chiar stresul de zi cu zi. Exista remedii la indemana pentru a reda pielii din elasticitate si pentru a preintampina imbatranirea. Consultarea unui specialist permite gasirea unui tratament personalizat, in functie de tipul de piele.
Miros neplacut
Mirosul neplacut al corpului poate fi o consecinta a igienei deficitarea, dar si a unor boli digestive, afectiuni ale ficatului, diabet sau infectii. Mirosul neplacut se mai poate manifesta din cauza unei intense activitati bacteriale a glandelor sudoripare sau a unui deficit de minerale. Exista persoana care prezinta miros neplacut din cauza unui dezechilibru care afecteaza bacteriile din sistemul digestiv. In functie de cauzele depistate si partile organismului unde apare mirosul, tratamentele pot fi diverse. Consultul la un medic specialist este necesar, mai ales cand mirosul neplacut va afecteaza viata sociala.
Dureri musculare
Durerile musculare sunt frecvente si implica adesea si disconfort la nivelul ligamentelor, al oaselor, tendoanelor sau chiar la nivelul organelor interne. Cauzele unor dureri musculare pot fi diverse, de la suprasolicitare fizica a zonei dureroase pana la boli precum lupus sau fibromialgia (inflamarea muschilor). Durerile musculare pot aparea si ca efect secundar al unor medicamente. In conditiile in care durerile musculare persista, chiar daca s-a evitat efortul, un control medical este necesar. Organismul reactioneaza divers, iar asemenea dureri pot ascunde boli grave.
Balonarea este cauzata de o anumita afectiune sau este o consecinta a unui stil alimentar dezordonat. Daca senzatia de balonare este repetitiva, in ciuda regimului alimentar optim, este important sa va adresezi unui medic specialist pentru a depista daca exista probleme digestive si cum pot fi tratate. Balonarea se manifesta prin gaze in exces in tubul digestiv, in special in stomac si intestine. In cazuri de balonare persistenta, este recomandata o detoxifiere de 2-3 ori pe an, necesitate prezenta in special dupa varsta de 35 de ani, cand problemele digestive devin mai frecvente.
Diminuarea memoriei
Diminuarea memoriei poate fi un efect al diverselor boli cardiovasculare - reducerea aportului de sange la creier, boli degenerative (Parkinson, Alzheimer) sau aspecte emotionale care duc la spasme ale vaselor de sange cerebrale si scaderea irigarii cu sange a creierului. O alta cauza de diminuarea memoriei este deficienta de vitaminele B6 si B1. Mai mult, deficitul de magneziu poate conduce la slabirea memoriei. Medicul va poate prescrie, in acest caz, o cura cu vitamine apartinand grupului B, iar ameliorarile vor fi vizibile. Stresul cauzat de zgomote excesive este un alt element care sta la baza diminuarii memoriei.
Daca intampinati una dintre aceste probleme contactati-ne : www.Puremed.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu